Please note that User Registration has been temporarily disabled due to a recent increase in automated registrations. If anyone needs an account, please request one here: RequestAccount. Thanks for your patience!--Wmat (talk)
Please email User:Wmat if you experience any issues with the Request Account form.

Difference between revisions of "Talk:R-Pi Troubleshooting"

From eLinux.org
Jump to: navigation, search
m (Need link to solutions for common problems)
(New bootloader worked for me: new section)
Line 22: Line 22:
  
 
--[[User:Dreamgear|Dreamgear]] 01:18, 23 June 2012 (UTC)
 
--[[User:Dreamgear|Dreamgear]] 01:18, 23 June 2012 (UTC)
 +
 +
== New bootloader worked for me ==
 +
 +
I downloaded the new bootcode file https://github.com/raspberrypi/firmware/blob/234c19de7cbaaf4997671d61df20a05759066295/boot/bootcode.bin referenced in the article. This made my RaspBerry Pi boot up. I have a model B board, a SanDisk SHDC 4 GB card (specific model unknown), and used the latest squeeze image from the downloads page (debian6-19-04-2012.img)

Revision as of 04:46, 29 June 2012

New Power/startup issue

I'm seeing a symptom not yet described on the page.

The Red PWR led is on. The (normally) green led for OK is not, except for a tiny green dot in the center of the led. Or is this point 1.2?

In my case the board does not boot at all (no video, no flickering leds). According to Farnell there might be an issue with a recent series of boards that all seem to have this behaviour. But this still needs to be confirmed.

I still have to test some other distro's and SD cards to exclude a few failure modes.

DVI Interference occuring after firmware upgrade

Hi, I just got my raspberry Pi today and was playing with it fine on the firmware that came with the image download with clear picture and no interference with both the standard config.txt and with overscan disabled, but when updating to the newer firmware with Hexxeh's rpi-update command, the interference issue described on this page started occurring (although with red dots rather than green like the picture). It did go away when setting the config_hdmi_boost to 4 - but it might help others to note that this could be caused by a firmware update, and not necessarily mean that something is broken. Although, I do find it strange if the "defaults" were changed as it causes this problem. Adammw 09:53, 14 June 2012 (UTC)

Need links to solutions for common problems

For example I've got this one. I figured out on my own that the keyboard is tripping it up. But what can I do about it ? It's as vanilla a cheap Chinese USB keyboard as can be had!

Kernel Panic on boot Text appears on screen, but then hangs with debug messages. This can be caused by USB devices such as keyboards. Try again with nothing in the USB.

--Dreamgear 01:18, 23 June 2012 (UTC)

New bootloader worked for me

I downloaded the new bootcode file https://github.com/raspberrypi/firmware/blob/234c19de7cbaaf4997671d61df20a05759066295/boot/bootcode.bin referenced in the article. This made my RaspBerry Pi boot up. I have a model B board, a SanDisk SHDC 4 GB card (specific model unknown), and used the latest squeeze image from the downloads page (debian6-19-04-2012.img)