Thread history

Jump to: navigation, search
Time User Activity Comment
07:19, 8 January 2014 PaulRyan (talk | contribs)

New thread created

 
10:28, 12 February 2014 Jgainsborough (talk | contribs)

New reply created

(Reply to simple Kudos thread!)
13:48, 16 February 2014 Michael.f.ellis (talk | contribs)

New reply created

(Reply to simple Kudos thread!)
23:47, 20 February 2014 SaintGimp (talk | contribs)

New reply created

(Reply to simple Kudos thread!)
10:09, 12 November 2014 Jhassell (talk | contribs)

New reply created

(Reply to simple Kudos thread!)
12:41, 12 December 2014 PausingReality (talk | contribs)

New reply created

(Reply to simple Kudos thread!)
12:57, 12 December 2014 PausingReality (talk | contribs)

Comment text edited

 
13:15, 12 December 2014 PausingReality (talk | contribs)

Comment text edited

 
07:36, 6 February 2015 Jkridner (talk | contribs)

New reply created

(Reply to simple Kudos thread!)

Thank you. Worked beautifully. And so simple!

07:19, 8 January 2014

I have tried this procedure but my Beaglebone Black (BBB) does not boot from the microSD, just from the on-board eMMC. I have limited experience with Linux-based systems and so i am sure I am doing, or not, something simple. I am using a rev A5C BBB with a 4GB FAT32 micrSD. Any pointers will be gratefully received. JohnG

10:28, 12 February 2014
 

I'm having the same issue as jgainsborough.

I formatted a 4GB SDHC as FAT32, extracted the zip to it, inserted into powered-off BBB, held down USER/BOOT applied power, and waited. Never saw any lights other than the power light. Have tried many times, holding down USER/BOOT for as long as 30 seconds.

Have tried with USB and with power supply. Same behavior. Board boots runs fine from internal memory.

13:48, 16 February 2014
 

The page neglects to mention that the partition on the SD must be marked active in order to be booted from when you hold down the USER/BOOT button.

23:47, 20 February 2014
10:09, 12 November 2014

I had to hold down the S2 (USER/BOOT) button near the microSD card, while applying power to the board (by plugging in USB cable) in order to boot this firmware and extract the eMMC image. Pressing RESET while holding the S2 button did not work. After several seconds, I released the S2 button and then the LEDs started blinking. It seems the boot sequence doesn't proceed while S2 is being held down.

Edit: A further test shows that holding the S2 button for too long (15+ seconds) causes the board to turn off.

Note: I just formatted the card with FAT32 and copied the files to it. I did NOT mark the partition as 'active', but DID have to hold down the S2 button when applying power.

12:41, 12 December 2014

Wish I'd noticed all these comments earlier. When in doubt, you might drop a note to http://beagleboard.org/discuss.

07:36, 6 February 2015